Share this

5 uitdagende en inspirerende events

Door: Bart van Wanrooij, Creative Director

In de afgelopen jaren bedacht en organiseerde MSLGROUP de meest uiteenlopende events. Bij events ben je altijd 120% voorbereid, maar er is altijd die externe factor die je niet kan controleren. Dat maakt dat elk event weer uniek is. Hieronder een greep uit onze meest verrassende en uitdagende ervaringen.

1. Opening terminal Rotterdam World Gateway

Midden in het meest geavanceerde havengebied ter wereld hebben we de opening verzorgd van de Rotterdam World Gateway terminal. Dit vol geautomatiseerde overslagbedrijf is, bij hoge uitzondering, een dag stilgelegd zodat een buitentribune en podium kon worden gebouwd, containers geplaatst en een kraan werd in stelling gebracht om 600 gasten te verrassen op een weergaloze show. 15 Rotterdamse dansers, 20 acteurs, 5 drones, 12 Japanse percussionisten, 1 operazangers op 40 meter hoogte en een 12 jarig zangtalent, zorgden voor een spectaculaire opening.

2. Interpolis ZekerVanJeZaak

In 5 dagen tijd hebben 1.500 Rabobank medewerkers aan den lijve ervaren hoe het is om geconfronteerd te worden met schade.  Met de laarzen aan in het water vol ronddrijvende ordners  voelden zij hoe het is als je waterschade hebt. Midden in een afgebrande kapsalon staan tussen het verwrongen interieur waar de ontreddering  zicht- en tastbaar is als de kapster je verteld wat haar is overkomen. En samen met een ondernemer wachten op de ambulance voor een schilder die zojuist van een steiger is gevallen.  MSLGROUP creëerde in vijf levensechte interactieve theaterscenes een belevingswereld voor de Rabobank adviseurs die hen niet meer losliet.

3. Randstad 55

Hoe verbind je 29.000 medewerkers aan elkaar die op 26 locaties wereldwijd aan het feesten zijn? Randstad bestaat in 2015 55 jaar. Een 55 weken durend voortraject bouwde op naar 26 wereldwijde feesten die in 24 uur tijd werden uitgevoerd. Het team van MSLGROUP heeft gedurende 26 uur de feesten verbonden door een wereldwijde social wall te managen en te monitoren. Ook werd er elk uur een nieuwe event compilatie video gemonteerd en verzonden naar landen waar het feest nog moest beginnen. Deze ‘connecting’ video bevatte beelden van feesten die reeds waren geëindigd. Om 8.00 uur ’s ochtends Nederlandse tijd waren medewerkers in Buenos Aires de laatste danspassen aan het zetten en was het voor ons tijd voor een welverdiende nacht…dagrust. /casestudy/route-55/  

4. 24 uur van de natuur en de Natuurtop

MSLGROUP zette de publieksactie ‘24 uur van de natuur’ op voor het Ministerie van Economische Zaken. Met een speciaal ontworpen social dashboard met plattegrond konden natuurorganisaties hun publieksactiviteiten op de dag van de Natuurtop promoten. Dat resulteerde in 10.000 deelnemers aan totaal 330 natuuractiviteiten verspreid door het land.

Van ons werd het uiterste gevraagd toen 3 dagen van tevoren bleek dat er twee keer zoveel deelnemers zouden komen dan aanvankelijk verwacht.

De Natuurtop met o.a. premier Rutte werd gehouden op de uitdagende locatie Fort Herwijnen. Van ons werd het uiterste gevraagd toen 3 dagen van tevoren bleek dat er twee keer zoveel deelnemers zouden komen dan aanvankelijk verwacht.  Door een enorm goede samenwerking met diverse partners is het een succes geworden. /casestudy/ministerie-van-economische-zaken-de-24-uur-van-de-natuur/

5. FME 1001 klimaatoplossingen

15 ‘captains of industry’ bewegen om met hun meestinnovatieve duurzame product over een catwalk te lopen in de hal van de Tweede Kamer. Een popup store ’s nachts bouwen op het Plein in Den Haag. Dit zijn twee onderdelen van de verrassende campagne 1001 klimaatoplossingen die MSLGROUP voor FME  ontwikkelde,  om zo bij politiek Den Haag het antwoord van de Nederlandse industrie op het klimaatprobleem onder de aandacht te brengen. In minder dan 24 uur zorgde het team van MSLGROUP ervoor dat er een glazen winkel werd gebouwd ,en dat deze compleet ingericht met schappen vol energiebesparende producten bij het aanbreken van de dag geopend kon worden. Mooi om dan na een nacht hard werken een welverdiend kopje koffie te drinken met uitzicht op het eindresultaat.

Comments

No comment yet, be the first!

Laatste Presentatie

Video