Share this

Gastblog: trainee Emmy de Visser

Gastblog: Emmy de Visser

Mijn droom trainee week!

Als winnaar van de “my six word story” wedstrijd, een initiatief van de Marketing Association Amsterdam en MSLGROUP had ik de eer om een week als trainee mee te kunnen lopen bij vijf verschillende bedrijven van Publicis One; een zeer waardevolle ervaring voor mij met een recente MSc Business Administration Marketing op zak en al een aantal jaren werkervaring in de marketing en communicatie.

Op maandagochtend 15 mei, 2017 stapte ik heel enthousiast en vol verwachting het Publicis One gebouw binnen en bevond me bij de MSLGROUP gelijk in de snelle wereld van de PR/Communicatie. Mijn enthousiasme was helemaal terecht. Na een leuke introductie met de projectmanager, nam ik deel aan een brainstormsessie waarin ook mijn mening werd gevraagd over de layout en structuur van de website, gevolgd door een enthousiast lunch gesprek met een advisor en zijn passie voor zijn vak. Daarna snel door naar een meeting over de standindeling van C-DAY17, een belangrijk vakcongres voor communicatieprofessionals, die op 1 juni zal plaatsvinden. Onder het genot van een glas limonade sloot ik de dag af met een hele interessante influencer expert meeting.

Dag 2 begon met een sterke bak koffie en een vlotte presentatie bij mediabureau Starcom, wat uit een human experience gedachte vraagstukken oplost voor zijn klanten door middel van uitstekende data en insights die goed kunnen onderbouwen wat een consument drijft. Welke kanalen het beste hiervoor kunnen worden ingezet kwam ik te weten door verschillende sessies over media inkoop, digital capabilities, SEA, SEO, en Radio/TV bij te wonen. Een zeer verhelderende dag, inclusief uitstekende lunch en awesome goodie bag, waar ik meer overzicht heb gekregen over het verhaal achter de digitale buzzwoorden.

Dag 3 mocht ik bij reclamebureau Leo Burnett samen met het creatieteam mee brainstormen over een offline opdracht voor een bekend voedingsmerk. Dit hield zeker niet in om alleen te wachten op het perfecte creatieve idee tijdens het koffie drinken. Het ging voornamelijk om in combinatie met desk research ook heel veel ideeën op te schrijven en steeds te sparren over de beste ideeën voor deze opdracht. Een spannende dag, omdat je nooit precies weet wanneer een goede ingeving naar boven komt en moet durven blijven brainstormen zonder een idee gelijk af te keuren.

Op dag 4 keek ik mee in de dynamische global tech en marketing wereld van DigitasLBi. Na een korte introductie van het bedrijf woonde ik een standup meeting bij, als onderdeel van de product development scrum methode. Dit werd gevolgd door een spannende Virtual Reality demonstratie en moest tijdens de lunch letterlijk nog even landen in de kantoorrealiteit. Na een aantal fascinerende sessies over Concept, UX, Design en Ecommerce mocht ik de evaluatie van een succesvol internationaal project bijwonen met champagne en een afsluitende, gezellige borrel toe.

Dag 5 bij reclamebureau Publicis ben ik meer te weten gekomen over hoe planningen worden gemaakt voor klanten en kreeg ik een meet & greet tour van de afdeling binnen het bedrijf. Ondanks dat het een drukke vrijdag was, namen de gastvrije medewerkers de tijd om kort wat te vertellen over zichzelf en hun werkzaamheden en waren ook vooral heel nieuwsgierig naar mijn achtergrond en indrukken van deze week.

Mijn trainee week was echt een fantastisch avontuur. Naast de uitstekende en professionele organisatie, heb ik heel veel creatieve, intelligente, getalenteerde mensen op verschillende niveaus ontmoet. Niet alleen kon ik vragen stellen, maar Publicis One was ook geïnteresseerd in mijn verhaal en visie op bepaalde vraagstukken. Naast dat ik inhoudelijk beter weet wat er speelt bij klanten door verschillende online en offline cases te hebben gezien, heb ik ook een goede indruk gekregen van de Publicis One cultuur en haar wereldwijde blik. Kortom een ontzettend bijzondere ervaring die ik zeker zal meenemen in mijn carrière. Hartelijk dank MSLGROUP en Publicis One collega’s voor deze onvergetelijke, leerzame week!

Comments

No comment yet, be the first!

Laatste Presentatie

Video