Share this

Reputations – Hoe staat het met de reputatie van Cody Keenan?

Reputations Logo - Zwart En Blauw

Reputations – Hoe staat het met de reputatie van Cody Keenan?
In 2013 werd hij director of speechwriting voor Barack Obama. Vele honderden speeches schreef hij samen met zijn team voor de charismatische en welbespraakte oud-president. Met historische speeches als resultaat. En dat vond Obama blijkbaar ook. Keenan, zoon van twee reclamebazen in Chicago, werkt op dit moment als co-auteur aan diens memoires en schrijft ook nog steeds speeches voor hem.

“PR-mensen en juristen halen alle plezier uit een speech. Wij hadden gelukkig het laatste woord.”

Hoe kijken uw zakelijke relaties naar u?
"Ik hoop dat ze me zien als iemand die het verhaal van president Obama beter kent dan wie ook. En als iemand die zowel in werk als privé er altijd vol voor gaat. Gecombineerd, zou dat betekenen dat ze me als iemand zien die 100% betrouwbaar is."

Hoe beheert u uw eigen reputatie?
"Ik manage mijn reputatie door elk project te behandelen alsof dit het belangrijkste project is dat ik ooit zal doen. Ik streef naar perfectie, hoe klein iets ook is. Daarmee verdien je geloofwaardigheid en creëer je veel speelruimte voor jezelf in het Witte Huis. Dat is belangrijk. Ik had - na de president zelf natuurlijk – gelukkig het laatste woord bij speeches, en niet zijn pr-adviseurs of juristen. Voor je het weet, hebben tweehonderd mensen hem gelezen. PR-mensen halen alle plezier uit je speech. Trouwens, over reputaties gesproken, in vrijwel alles is president Trump de tegenpool van Obama. Bij Trump overheersen angst en boosheid. De hoopvolle en optimistische boodschap van Obama werkt volgens mij beter. En dat het werkt, hebben we bewezen in talloze legendarische speeches!”

Op welke manier is uw reputatie en die van uw werkgever, Obama, verbonden? "Als een toespraak goed is, krijgt hij alle krediet. Als een toespraak slecht valt, krijg ik de schuld. Zo simpel is dat. Overigens zou ik nooit, maar dan ook nooit kunnen werken voor Trump. Omdat hij het Amerikaanse volk minacht.“

Wat vindt u een goede persoonlijke reputatie?
“Dat niemand twijfelt aan mijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid.”

Kunt u een voorbeeld geven wanneer u actief iets moest managen dat van invloed was op uw reputatie?
"Nee. Ik heb keihard gewerkt om te voorkomen dat zoiets zou gebeuren. En dat is volgens mij goed gelukt.”

Als er één ding is dat u anders in uw carrière kan doen, wat zou dat zijn?
“Niets. Ik sta voor alles dat ik heb gedaan of gelaten.”

Alex de Vries, reputatiestrateeg MSLGROUP

Deze blog is onderdeel van de serie Hoe staat het met de reputatie van? waarin bekende en vooraanstaande personen vertellen over het wel en wee rond hun persoonlijke reputatie.

Cody Keenan Speech 12

Comments

No comment yet, be the first!

Laatste Presentatie

Video