Share this

Rotterdam World Gateway

Wereldse opening nieuwe container terminal

 
Wereldse opening RWG

De vraag

Hoe open je de meest innovatieve en geautomatiseerde containerterminal ter wereld op gepaste wijze voor al je (internationale) stakeholders, medewerkers en media?

Rotterdam World Gateway (RWG) opende op 11 september officieel zijn containerterminal op de tweede Maasvlakte. De vergaande robotisering van de terminal maakt RWG wereldwijd koploper op het gebied van veiligheid en duurzaamheid in containeroverslag. RWG vroeg MSLGROUP een concept te ontwikkelen voor een spectaculaire opening en de uitvoering daarvan te verzorgen. De vijf internationale partners (APL, CMA-CGM, DP World, HMM, en MOL) van RWG die deze terminal mede tot realisatie hebben gebracht moesten daarbij een prominente rol krijgen met herkenbare elementen uit de verschillende culturen, evenals de kernwaarden veilig, betrouwbaar, duurzaam en competitief.

De aanpak

RWG’s belofte ‘Seamless access to Europe’ is creatief tot leven gebracht in een innovatieve, entertainende en culturele openingsshow. De wereldbol, het symbool van RWG voor een naadloze doorvoer van containers uit de hele wereld, speelde een centrale rol in het gehele evenement en met name in de openingsshow.

De opening vond plaats op het terrein van RWG met uitzicht op het water, indrukwekkende kranen en een groot containersschip. Nadat de belangrijkste stakeholders gesproken hadden werd de openingsshow in gang gezet door de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, en Managing Director van RWG, Ronald Lugthart. De show startte met vijf drones die binnenvlogen met globes, tegelijkertijd werd er een openingslied gezongen door de 12-jarige Chelsea op de speciaal gecomponeerde muziek van DJ Mark Ericson. De drones lieten de globes vallen waarop 15 dansers een spetterende dansshow gaven met de globes. Hierop volgde een gemoderniseerd Frans operanummer ‘La Mer’ gezongen op 40 meter hoogte door operazangeres Mylou. De show sloot af met een drumspektakel met Japanse en Koreaanse invloeden. Op het hoogtepunt verscheen het kunstwerk, een globe van 3.80 meter hoog, vanachter een containerwand. Deze werd dezelfde avond nog bij de entree geplaatst. Na de show volgde een relatie- en medewerker evenement in het terminal gebouw.

Related Tags

Het resultaat

Ruim 60artikelen in nationale en internationale media, print en online, waaronder het FD, De Telegraaf, het AD en RTL Nieuws
640tevreden gasten inclusief VIP gasten uit o.a. Dubai, Frankrijk, Japan, Korea en Singapore
60 acteurs, zangers en andere artiesten in de openingsshow