Share this

Mediatraining, woordvoering & coaching

Effectief omgaan met de media is een kunst

Over deze discipline

Net zoals de samenleving verandert de journalistiek met de dag. Journalisten voelen de hete adem van de ‘ burgerjournalistiek’  in hun nek. Snelheid en transparantie zijn toverwoorden. Antwoorden moeten ‘nu’  gegeven, anders doet de beeldvorming in de media haar werkt, met vaak desastreuze gevolgen voor uw reputatie. De tijd van ‘ geen commentaar’  of ‘ik praat  niet met u’  is voltooid verleden.

Wie in het brandpunt van de belangstelling kan komen te staan –en die kans is groter dan u denkt- moet goed voorbereid zijn om journalisten goed te woord te staan. Het belang is wederzijds: u moet uw verhaal goed voor het voetlicht kunnen brengen, de journalist moet met een oprechte woordvoerder te maken hebben. Het gaat om meer dan kennis van feiten, het gaat ook om vorm en presentatie. Aristoteles zei het als: ethos, logos en pathos moeten in balans zijn om waarachtig over te komen.

Onze aanpak

MSLGROUP traint, coacht en spiegelt ceo’s, bestuursvoorzitters, directieleden en woordvoerders.
We leren geen kunstjes. Wat we wel doen is mensen bewust te maken van de werking van media om er zo met hun verhaal op aan te sluiten. Ervaren voormalig journalisten, mediatrainers en messaging coaches Alex de Vries en Erik Martens zijn uw gesprekspartners.

We bieden geen sjabloontrainingen aan. Het gaat om maatwerk, uw context is leidend. Als de situatie daarom vraagt, duwen onze trainers u diep in de stretch zone. Opzettelijk, waar daar is het leereffect grootst. Het blijft niet bij ‘ een middagje oefenen voor de camera’. Ook als het spannend wordt, staan we u bij met praktische adviezen en ondersteuning.

Uiteindelijk gaat het erom dat u in staat bent uw verhaal –over de hoofden van journalist en medium heen- naar het publiek te brengen. Dat publiek immers bepaalt uw geloofwaardigheid en dus ook in hoge mate de reputatie van uzelf en van uw organisatie.

Meer weten? Neem contact op met Erik Martens (+31624792837) of Alex de Vries (+31651119205).