Een Immersive Learning Experience bij MSL

14 februari 2018 -

3 weken geleden ontving ik het bericht; ‘Gefeliciteerd! Na zorgvuldig overleg is onze keuze op jou gevallen voor de MSL Immersive Learning Experience.’. Mijn eerste gedachten; ‘Help, ik ben gekozen! Ben ik nu echt gekozen? Wat moet ik doen, wat moet ik zeggen, wat moet ik aan?’ De overweldiging van gezonde spanning werd maandagmorgen onmiddellijk weg genomen door een warm welkom.

Hoe het allemaal begon

Mijn interesse in PR begon na een gastcollege van Erik Martens, de directeur van MSL, over strategische communicatie en reputatiemanagement op de Erasmus Universiteit. Dit was een introductie tot de door MSL genoemde ‘Pyramid of Trust’ en het begin van mijn interesse in Storytelling. (Het boek ‘De kracht van storytelling’ door Carmine Gallo is dan ook een echte aanrader!) Naar aanleiding van het gastcollege  van Erik ben ik mij verder gaan verdiepen in Corporate Reputation Management en Storytelling, waardoor mijn nieuwsgierigheid naar MSL groeide. Ik hoefde dan ook geen tweede keer na te denken over solliciteren voor de Immersive Learning Experience van een week bij MSL. Ik ben dan ook ontzettend vereerd en enthousiast over het feit dat ik afgelopen week een kijkje heb mogen nemen in het werkende leven van MSL. Ik wil daar graag de collega’s van MSL voor bedanken.

Een week bij MSL

MSL bevindt zich in een kantoor samen met alle andere merken die behoren tot Publicis One. We zijn de week dan ook gestart met een voorstel ronde door het gehele pand waarbij we kennis hebben gemaakt met al deze verschillende merken. Daarnaast heb ik, dankzij de strakke planning van Noud, binnen een week tijd al de medewerkers van MSL ontmoet tijdens een kennismakingsgesprek. Een perfect moment om meer te leren over de inhoud van hun functie, specialisaties, interesses én het perfecte moment voor het stellen van vragen. Dit heeft mij voornamelijk laten inzien dat MSL beschikt over zeer gemotiveerde medewerkers met ieder een passie voor het vak. Iedereen heeft de tijd genomen om te vertellen over hun kennis en ervaringen waaruit ik op kan maken dat iedereen geïnteresseerd is in een bepaalde specialisatie. Naast de kennismakingsgesprekken ben ik uitgenodigd voor verschillende activiteiten zoals brainstormsessies voor PR activiteiten, boekpresentaties, MSL updates en strategisch overleg. En laten we eerlijk zijn; wat zou een stagiair zijn als deze niet  gelijk aan het werk wordt gezet? Ik heb dan ook mogen helpen met enkele werkzaamheden, wat ook weer een beter inzicht gaf in de dagelijkse werkzaamheden van het team.

Moodcamp: Hey!

Een van de hoogtepunten van de week was de Moodcamp. MSL heeft de afgelopen maanden, samen met andere merken van Publicis One, een evenement voorbereid voor de overheidscampagne; ‘Hey! Het is oké, maak depressie bespreekbaar’ in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Op een koude woensdagochtend zijn we dan ook de dag begonnen met een kopje koffie op een prachtig Landgoed in Gelderland, met het dauw nog boven de weidenvelden, en een opkomende zon. Een prachtige start van een dag waar honderden mensen deel aan namen. De Moodcamp was een dag met een obstakelrun georganiseerd door Mudmasters. Deze obstakelrun is gelinkt aan de fysieke en mentale issues van een depressie. Daarnaast vonden optredens en discussies over deze mentale aandoening plaats. Een bijzondere dag om al deze mensen te ontmoeten en een fantastische mogelijkheid om mijn tijdelijke collega’s hun rol te zien vervullen, wat resulteerde in een perfect georganiseerde dag.

Een ervaring rijker

Wat deze week mij heeft meegegeven is inzicht in het belang van een divers team, een uitgebreid netwerk, kennis van zaken, het volgen van het laatste nieuws en het belang van plezier. Maar bovenal heeft deze week mij veel huiswerk meegegeven. Dankzij de kennismaking met alle collega’s ben ik veel ‘tips and tricks’ rijker waar ik aankomende tijd mee aan de slag zal gaan om mijzelf verder te ontwikkelen.

Met een warm welkom ben ik ontvangen en met een goed gevoel sluit ik de week af. Bedankt MSL!

Laura Reijm is een masterstudente aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Zij studeert Media & Business aan de Erasmus School of History, Culture and Communication. Dankzij een samenwerking met MSLGROUP en de Erasmus Universiteit is zij gekozen voor een Immersive Learning Experience bij MSL.