BEKIJK:

 • Blog
 • Nieuws
 • Blijf op de hoogte.

  Blog

  #LauraVraagt – De essentie van stakeholder management

  8 augustus 2019

  MSL Nederland is al ruim 46 jaar expert op het gebied van reputatiemanagement en strategische communicatie. Wat houdt dat precies in? Mijn naam is Laura Frerichs en ik ben in januari 2019 als Trainee Communication gestart bij MSL. Het is de perfecte plek om elke dag in het hoofd van mijn collega’s te graven naar … Continue reading "#LauraVraagt – De essentie van stakeholder management"

  Blog

  We worden minder creatief. Hoe komt dat en wat zijn de tactieken om creativiteit te stimuleren?

  30 juli 2019

  Tijdens mijn bezoek aan C-Day19 dat georganiseerd is door Logeion, de Nederlandse beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals, heb ik deelgenomen aan de fasterclass High speed Creativity- technieken vanuit design thinking van Rody Vonk. Hij had het over een interessant onderzoek van de Amerikaan Dr. George Land dat laat zien dat de creativiteit bij volwassenen ontzettend daalt. Daarnaast … Continue reading "We worden minder creatief. Hoe komt dat en wat zijn de tactieken om creativiteit te stimuleren?"

  Blog

  Waarom slimme ondernemers media als serieuze partner zien

  11 juli 2019

  De media zijn niet alleen een onmisbare pijler van onze democratie. Ook een ondernemer kan hen niet negeren. Serieus reputatiemanagement vraagt erom. Media zijn in een vrije samenleving de kritische toetssteen voor hetgeen je als ondernemer belooft, doet of hebt gedaan. Ga die uitdaging aan vanuit het ondernemersbloed. Toch worstelen veel ondernemers met het stereotype … Continue reading "Waarom slimme ondernemers media als serieuze partner zien"

  Blog

  Public affairs: online of offline?

  9 juli 2019

  Door de vele veranderingen in het communicatievak is up to date blijven belangrijker dan ooit. Een dag als C-day 2019 waarin juist dat én de communicatieprofessional centraal staat, is dan ook een mooie gelegenheid om de laatste trends te horen en je te laten inspireren door de sprekers. De sprekers Cyriel Kortleven over de ‘Ba-nano-actie’ … Continue reading "Public affairs: online of offline?"

  Blog

  #LauraVraagt – ‘Alles komt naar buiten, vroeg of laat.’

  2 juli 2019

  MSL Nederland is expert op het gebied van reputatiemanagement en strategische communicatie. Wat houdt dat precies in? Mijn naam is Laura Frerichs en ik ben in januari 2019 als Trainee Communication gestart bij MSL. Het is de perfecte plek om elke dag in het hoofd van mijn collega’s te graven naar hun kennis en klantervaringen. … Continue reading "#LauraVraagt – ‘Alles komt naar buiten, vroeg of laat.’"

  Blog

  4 monitoring tips tijdens een crisis

  7 juni 2019

  Ik was onderweg naar een verjaardag van een vriendin toen mijn telefoon ging. Een collega aan de lijn: vertrouwelijke informatie van een klant was gelekt naar de media en zij zaten midden in een mediastorm. Het oorspronkelijke idee was dat de klant de informatie zelf de dag daarna naar buiten zou brengen, maar we moesten … Continue reading "4 monitoring tips tijdens een crisis"

  Blog

  ‘Alle Menschen werden Brüder’

  20 mei 2019

  De Verenigde Naties hebben 21 mei tot “Werelddag voor Culturele Diversiteit, Dialoog en Ontwikkeling” uitgeroepen om extra aandacht te vragen voor de waarde van culturele diversiteit en het belang van een harmonieuze samenleving. Een verheven thema met een evenzo verheven doel: Alle Menschen werden Brüder. Maar even, wat moét je nu met zo’n Werelddag? Cynisme … Continue reading "‘Alle Menschen werden Brüder’"

  Blog

  Persvrijheid ook in Nederland niet vanzelfsprekend. Wie beschermt haar?

  1 mei 2019

  Over fake news, opportunistische politici, media op drift en een slechte reputatie. De Internationale Dag van de Persvrijheid wordt elk jaar op 3 mei gevierd, maar eigenlijk moet elke dag een feest van de persvrijheid zijn. De dag werd in 1993 door de Verenigde Naties ingesteld om het belang van persvrijheid aan te geven. Het … Continue reading "Persvrijheid ook in Nederland niet vanzelfsprekend. Wie beschermt haar?"

  Blog

  #LauraVraagt – Alles over influencer marketing

  29 maart 2019

  Binnen MSL is er veel kennis op het gebied van reputatiemanagement en strategische communicatie. Maar wat houdt dat allemaal precies in? Dat vroeg ik me ook af. Mijn naam is Laura Frerichs en ik ben in januari 2019 in de rol van Trainee Communication gestart bij MSL. De perfecte positie om in de hersenen van … Continue reading "#LauraVraagt – Alles over influencer marketing"

  Blog

  Drie PR stunts met impact

  22 maart 2019

  De wereld speelt zich in toenemende mate online af en dat geldt voor PR net zo. Steeds vaker echter ligt de focus op het behalen van online resultaten, via online kanalen zoals bijvoorbeeld social influencers. Een logisch gevolg van de digitalisering, maar nog niet zo lang geleden speelde het merendeel van alle PR-activiteiten zich offline … Continue reading "Drie PR stunts met impact"

  Blog

  Campagne clash: SuitSupply versus ING

  23 oktober 2018

  Af en toe wordt Nederland opgeschud door een opmerkelijke reclamecampagne. Ook afgelopen dagen was het weer zo ver. Twee Nederlandse bedrijven lanceerden nieuw werk dat de nodige tongen losmaakte. In de nieuwe abri-campagne van SuitSupply staan homoseksuele koppels centraal, iets dat volgers van het kledingmerk op social media niet konden waarderen. ING kwam een aantal dagen later … Continue reading "Campagne clash: SuitSupply versus ING"

  Blog

  Annika Ruijter

  23 oktober 2018

    “I failed and just tried again”. Dankzij deze zes woorden is het beeld dat ik van de marketingwereld had totaal veranderd. Blijkbaar maakten de woorden nieuwsgierig, waarna ik een mini-traineeship bij Publicis One won. Gedurende een week nam ik een kijkje bij vijf verschillende labels van Publicis One, met elk hun eigen karakter. Afgelopen … Continue reading "Annika Ruijter"

  Blog

  Gastblog: Wat je allemaal leert van een week bij MSL..

  17 september 2018

  …is heel erg veel! Ik ben Marieke Smeets. Eind juni heb ik mijn diploma Communicatie van Avans Hogeschool in Breda behaald. Daarnaast heb ik met mijn scriptie ook de werkveldprijs gewonnen: een traineeship van een week bij MSL. Begin september was het zo ver. In deze blog vertel ik jullie hier meer over. MSL is … Continue reading "Gastblog: Wat je allemaal leert van een week bij MSL.."

  Nieuws

  Communicatieadviseur gaat bijdragen aan verdere groei bureau

  9 juli 2018

  Amsterdam, 9 juli 2018 – Lucas Stassen (1965) is als Account Director in dienst getreden bij strategisch communicatiebureau MSL Nederland, specialist in reputatiemanagement. Stassen werkte hiervoor jarenlang als zelfstandig adviseur. Daarvoor was hij als senior associate al verbonden aan het bureau. In zijn nieuwe rol gaat hij niet alleen klanten adviseren, maar ook actief bijdragen … Continue reading "Communicatieadviseur gaat bijdragen aan verdere groei bureau"

  Nieuws

  MSL genomineerd voor Sabre Award

  19 april 2018

  MSL is genomineerd voor een Sabre Award in de categorie Public Education met de landelijke awareness campagne rondom hoofd-halskanker: ‘Sprakeloos’. Hoofd-halskanker is een relatief onbekende vorm van kanker in vergelijking met bijvoorbeeld borstkanker. Ondanks dat er veel aandacht voor kanker is in Nederland, is er nog weinig urgentie onder Nederlanders om zichzelf te checken op … Continue reading "MSL genomineerd voor Sabre Award"

  Nieuws

  Nederlandse bedrijfsleven negeert roep om interactie op social media

  19 maart 2018

  Amsterdam, 19 maart 2018 – De consument wil op social media de dialoog met het Nederlandse bedrijfsleven aangaan. Echter, deze roep om interactie bleef in 2017 bijna altijd onbeantwoord. Daarentegen zenden bedrijven zonder eerst te luisteren. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit de eerste Dutch Engagement Benchmark, opgezet en uitgevoerd onder leiding van dr. Wim Elving, … Continue reading "Nederlandse bedrijfsleven negeert roep om interactie op social media"

  Blog

  Een uniek kijkje achter de schermen bij communicatiebureau MSL; een week vol inspiratie, dynamiek en diversiteit

  14 februari 2018

  In de zomer van 2017 mocht ik mijn diploma Communicatie aan Avans Hogeschool in ontvangst nemen. Als kers op de taart werd ik de winnares van de werkveldprijs 2016-2017. Mijn prijs? Een week traineeship bij MSL’, een strategisch communicatiebureau met de focus op reputatiemanagement. Een week meelopen met de experts binnen het communicatievak, zien en … Continue reading "Een uniek kijkje achter de schermen bij communicatiebureau MSL; een week vol inspiratie, dynamiek en diversiteit"

  Blog

  Een Immersive Learning Experience bij MSL

  14 februari 2018

  3 weken geleden ontving ik het bericht; ‘Gefeliciteerd! Na zorgvuldig overleg is onze keuze op jou gevallen voor de MSL Immersive Learning Experience.’. Mijn eerste gedachten; ‘Help, ik ben gekozen! Ben ik nu echt gekozen? Wat moet ik doen, wat moet ik zeggen, wat moet ik aan?’ De overweldiging van gezonde spanning werd maandagmorgen onmiddellijk … Continue reading "Een Immersive Learning Experience bij MSL"

  Nieuws

  Klanten waarderen MSL met een dikke 8

  12 februari 2018

  Stijging ten opzichte van 2016 Klanten zijn dik tevreden over de kwaliteit van de dienstverlening van MSL Nederland, zo blijkt uit een internationaal klantenonderzoek. Jaarlijks vragen we wereldwijd aan onze klanten hoe zij de advieskracht, impact en service van MSL waarderen. Ook veel opdrachtgevers in Nederland hebben hieraan deelgenomen. De scores zijn gegeven op KPI’s … Continue reading "Klanten waarderen MSL met een dikke 8"

  Nieuws

  Interview met Erik Martens in BN|DeStem

  5 februari 2018

  De aanleiding? Dé expertise van MSL: strategische communicatie en reputatiemanagement. Afgelopen zaterdag stond er een uitgebreid interview met onze managing director Erik Martens in BN|DeStem. De aanleiding? Dé expertise van MSL: strategische communicatie en reputatiemanagement én de vele recente reputatie-incidenten. Volgens Erik is het belangrijk om het heft in handen te nemen en te houden. … Continue reading "Interview met Erik Martens in BN|DeStem"

  Nieuws

  Erik Martens en Alex de Vries nieuwe directie MSL Nederland

  10 januari 2018

  Twee ervaren reputatiestrategen aan het roer bij jubilerend adviesbureau (45 jaar) Amstelveen, 10 januari 2018 – Met ingang van 1 januari 2018 is Erik Martens (54) benoemd tot Managing Director van MSL Nederland, het adviesbureau op het gebied van strategische communicatie en reputatiemanagement. Hij volgt Henjo Guitjens op die na ruim 14 jaar een nieuwe uitdaging … Continue reading "Erik Martens en Alex de Vries nieuwe directie MSL Nederland"

  Blog

  Help! Mijn betaalde influencer content is weg

  26 oktober 2017

  Door: Marlot Langendonk, PR & Influencer Marketing Advisor Afgelopen zomer heeft influencer Frances Lichtenberg besloten dat zij liever in de anonimiteit wil leven. Ook gaf ze aan dat zij steeds minder enthousiast werd van het maken van content. Met 202.000 abonnees op YouTube maakt zij op een mooie zomerdag in september plotseling bekend een drastische beslissing … Continue reading "Help! Mijn betaalde influencer content is weg"